Fire juridiske nøglebegreber om økonomi

noegleord

1 år siden |  0 comments  |  Penge

Jura og økonomi er to ord, vi ikke kan lide at høre i samme sætning. Slet ikke hvis det handler om vores egen eller vores virksomheds økonomi. Hvis snakken falder på insolvens og rekonstruktion, løber det koldt ned ad ryggen på de fleste. Men det behøver ikke være helt så slemt, som det lyder. Det handler i høj grad om, at finde den rette juridiske hjælp og om at forstå, hvad der egentligt foregår.

Hvem bruger akkordordninger?


Akkordordninger er relevant for virksomheder, der ikke kan finansiere deres videre drift, men stadig har sunde elementer i virksomheden. En sådan akkordordning indgås med virksomhedens revisor. Akkordordningen kan både være pålagt virksomheden igennem tvang, men kan også initieres frivilligt. Formålet er, at virksomheden får henstand med deres gæld og at kreditorerne helt eller delvist eftergiver gælden.

Er gældssanering farligt?


Mange mennesker er bange for ordet gældssanering. Og det er selvfølgelig fordi, man inden gældssaneringen står i et meget svær økonomisk situation der betyder, at man hverken kan betale mad, regninger eller husleje. Gældssanering eksisterer netop for at hjælpe personer med dette problem ud af kniben. Hvis du får gældssanering, skal dine kreditorer tvangsmæssigt nedskrive din gæld. Gældssanering er altså skabt fordi, nogle mennesker simpelthen er i så stor en økonomisk gæld, at det aldrig ville være dem menneskeligt muligt at komme ud af den. Når det er tilfældet, kan du søge om gældssanering. Sørg for, at have nogle fagfolk til at hjælpe dig med juraen.

Hvad er konkurs?


Hvis en virksomhed ikke kan betale sine kreditorer, går den konkurs. Så enkelt er det. Det er derfor, virksomheder, der er tæt på konkurs skal finde advokatbistand hurtigst muligt. Det kan være voldsomt at stå med selv, og det kan ende med at gå ud over rigtigt mange mennesker. Omvendt er der også noget, der hedder konkurskarantæne. Det skyldes, at nogle virksomheder misbruger retten til at erklære sig konkurs, og begår det som kaldes konkursrytteri. Konkursrytteri er udnyttelse af muligheden for at erklære sig konkurs, f.eks. ved konsekvent og bevidst at foretage dårlig forretningsførelse. Nogle mennesker laver virksomheder, lader dem gå konkurs, og starter nye med det specifikke formål, at bedrive konkursrytteri. Det er derfor, der findes loven om konkurskarantæne.

Hvorfor skal man omlægge sin gæld?


Før det går helt galt, kan det godt betale sig at se nærmere på mulighederne for at omlægge sin gæld. Når en virksomhed har svært ved at betale sine kreditorer, kan rekonstruktion af gælden være en vej frem. Det er lidt kompliceret, men er en god mulighed, når du har de rette folk til at klare juraen for dig. Står du og din virksomhed i en situation, hvor det er svært at betale, hvad der betales skal, skal du hurtigst muligt undersøge mulighederne for omlægning af gælden. Det er aldrig rart, at skulle kigge på sin gæld, men det er endnu mindre rart at ende i en situation, hvor man drukner i den.

Du kan læse meget mere om de forskellige typer af insolvens og rekonstruktion her.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :