Hvad skal jeg bruge et alkometer til?

test for sprut i blodet

1 år siden |  0 comments  |  Nyheder

Du har selvfølgelig ikke lyst til at køre bil, hvis du har alkohol i blodet over den tilladte grænse, og hvis du sidder i et hyggeligt selskab og får et par øl eller nogle glas vin, så mister du hurtigt overblikket over, hvor meget du egentlig har drukket. Der skal ikke så meget til, før du har fået så meget, at du ikke bør sætte dig bag rettet.

Et alkometer kan vise dig, om du har fået for meget, eller om du med god samvittighed kan køre bil. Et alkometer er ikke nogen stor investering, det er meget nemt at bruge, og det tager ganske kort tid at konstatere, hvordan situationen er.

Det giver god tryghed at kunne teste sin promille, så man ikke kører bil, når man har en for høj promille, men det er vigtigt, at du bruger alkometerets resultat med omtanke, fordi resultatet kun er vejledende. Det er kun med en blodprøve, man kan kontrollere en persons promille helt præcist.


Hvordan virker mit alkometer?


Med et alkometer i bilen kan du hurtigt og nemt tjekke din promille, inden du sætter dig bag rattet. Hermed ved du om du overholder promillegrænsen, hvis du begiver dig ud på vejene. Det anbefales generelt, at du ikke kører bil, når du har drukket alkohol, men selv dagen efter kan du stadig have en promille, der er for høj, og derfor er en god idé at kunne tjekke.

Et alkometer er et lille apparat, som du kan bruge til selv at måle mængden af alkohol i dit blod ved at teste din udånding. Du skal læse instruktionen, før du bruger apparatet, men det fungerer ganske enkelt ved, at du blæser i et lille mundstykke, og efter ganske kort tid har du et vejledende resultat.

I Danmark er grænsen for at køre bil en maksimal promille på 0,5 promille. Du kan blandt andet købe et alkometer på apoteket, og det er faktisk blevet mere almindeligt, at man selv tester sin promille.

Hvad betyder promillen i dit blod


Det er vidt forskelligt fra person til person, hvordan man bliver påvirket af alkohol, og det er ikke alle, der kan mærke,  at de er berusede, når de sætter sig bag rettet. Men allerede efter få genstande er der en stor risiko for, at du har drukket mere, end du lige umiddelbart kan huske.

Promillen i dit blod er et tal for, hvor stor en del af din krop væske, der på et givet tidspunkt består af alkohol. Tallet afhænger både af dit køn, din kropsstørrelse, og om du havde andet i din mavesæk, som kan forsinke optagelsen.

Det er en skrøne, at du skal øge forbrændingen af alkohol ved at bevæge dig. Din promille bliver ikke mindre af, at du danser. Din krop har sit eget tempo til at forbrænde alkohol, så det er en god idé at teste din promille med et alkometer, før du sætter dig bag rettet i din bil for at køre hjem efter festen.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :